Quality is in our nature

Grensverleggend ondernemerschap en gevoel voor kwaliteit is de drive van Johan Pfeiffer om in 1977 het oliemerk Eurol te starten. Al ruim 40 jaar blenden en produceren we vanuit de hoofdlocatie in Nijverdal een breed scala aan smeermiddelen en technische vloeistoffen. Die jarenlange ervaring én de kennis op het gebied van tribologie, heeft er voor gezorgd dat de Eurol R&D afdeling de unieke Eurol SYNGIS technology heeft ontwikkeld.

De technologie kenmerkt zich door een synergetische combinatie van de nieuwste additieven, met synthetische basisolien en verdikkers. Dat te samen zorgt voor de laagst mogelijke wrijving en superieure anti-roest eigenschappen. Die techniek is verwerkt in onze hoogwaardige lijn industriele speciaal smeermiddelen: Eurol Specialty Lubricants. Deze smeermiddelen zijn ook verkrijgbaar voor de voedings- en farmaceutische industrie.

Onze SYNGIS technology, flexibele instelling, snelle leveringen en ontwikkeling van klantspecifieke producten, zorgen ervoor dat onze klanten hun productieproces kunnen optimaliseren en profiteren van de daarbij behorende energiebesparing, productie efficiency en lagere onderhoudskosten. 

Het volgende doel voor Eurol is de nieuwbouw op het XL park in Almelo. In 2018 start de bouw van een hypermoderne productielocatie mét eigen laad- en loskade, dankzij het nabijgelegen Twentekanaal. De productiecapaciteit verviervoudigt, om aan de groeiende vraag naar Eurol producten te blijven voldoen.

Eurol is verkrijgbaar in ruim 75 landen en is ISO 9001 gecertificeerd.