Quality is in our nature

Grensverleggend ondernemerschap en gevoel voor kwaliteit is de drive van Johan Pfeiffer om in 1977 het oliemerk Eurol te starten. Al ruim 40 jaar blenden en produceren we vanuit de hoofdlocatie in Nijverdal een breed scala aan smeermiddelen en technische vloeistoffen. Die jarenlange ervaring én de kennis op het gebied van tribologie, heeft er voor gezorgd dat de Eurol R&D afdeling de unieke Eurol SYNGIS technology heeft ontwikkeld.

De technologie kenmerkt zich door een synergetische combinatie van de nieuwste additieven, met synthetische basisolien en verdikkers. Dat te samen zorgt voor de laagst mogelijke wrijving en superieure anti-roest eigenschappen. Die techniek is verwerkt in onze hoogwaardige lijn industriele speciaal smeermiddelen: Eurol Specialty Lubricants. Deze smeermiddelen zijn ook verkrijgbaar voor de voedings- en farmaceutische industrie.

Al onze producten zijn ‘in house’ ontwikkeld, uitgebreid in de praktijk getest en voldoen aan de eisen van Eurol Specialty Lubricants, namelijk het, voor de klant, realiseren van bewezen besparingen in maintenance en het voorkomen van downtime van materieel. Eurol Specialty Lubricants zijn ontwikkeld om materieel en machines  te beschermen tegen slijtage en corrosie veroorzaakt door sterk wisselende omstandigheden op het gebied van schokbelasting, temperatuur, vochtigheid en vervuiling. Naast smeermiddelen omvat het assortiment ook een uitgebreide serie reinigers, in pure vorm of in spuitbus, deels geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie (foodgrade InS / NSF H1). 

Onze SYNGIS technology, flexibele instelling, snelle leveringen en ontwikkeling van klantspecifieke producten, zorgen ervoor dat onze klanten hun productieproces kunnen optimaliseren en profiteren van de daarbij behorende energiebesparing, productie efficiency en lagere onderhoudskosten. 

Sinds 1 maart 1995 zijn wij ISO 9001 gecertificeerd. Met de ISO 9001 certificering zijn we in staat om onze bedrijfsprocessen te structureren, te verbeteren en te borgen. Hierdoor kunnen we onze groei beheersen zonder verstoring van kwaliteit en continuïteit. In mei 2018 hebben wij tevens het ISO 14001 milieucertificaat behaald, waarmee wij ervoor zorgen dat ons milieu- en duurzaamheidsbeleid gewaarborgd is. Ook zijn wij sinds oktober 2019 ISO 21469 gecertificeerd, wat betekent dat wij voldoen aan de internationaal erkende norm voor hygiëne-eisen van olie- en smeermiddelen met incidenteel voedselcontact. Daarnaast hebben wij in december 2019 het Halal certificaat behaald, dat laat zien dat Eurol Specialty smeermiddelen ook te gebruiken zijn door levensmiddelenbedrijven waar voedingsmiddelen onder het Halal keurmerk worden geproduceerd.