Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
Paraboolveren case

Besparing paraboolveren bij Scania

Specificaties

Markt  : Transport en heavy duty
Product  : Eurol Specialty Grease CS-2/501
Type onderdeel  : Paraboolveren
Product soort  : Smeervet

Beschrijving van de oude situatie

Veel vrachtwagens zijn uitgevoerd met paraboolveren. De uiteinden van de veren worden gesmeerd om te kunnen scharnieren. Door de stralingswarmte van het regenereren van de DPF in de uitlaat wordt het mechanisme erg heet. Regulier smeervet droogt uit en wordt hard. De olie loopt uit het reguliere vet door de extreme warmte. Dit is te zien aan de olievlekken en ophoping van vuil rondom het scharnierpunt. Het gevolg is dat de paraboolveer vast gaat zitten en bij een schokbelasting breekt.

Oplossing

De Eurol Specialty Grease CS-2/501 lekt minder tot geen olie en droogt daardoor niet uit. Het scharnierpunt blijft door het CS-2/501 smeervet beweegbaar en voorkomt dat de paraboolveren bij schokbelasting breken. Hierdoor wordt de bedrijfszekerheid van de trucks verhoogd en is er minder onnodige stilstand.

Testimonial van klant

Remko van Keulen, Directeur bij Garage Rinsma te Berlikum en Drachten: "U kunt als transportondernemer zelf uitrekenen hoeveel u dit gaat opleveren. Wij vinden het erg belangrijk dat onze partner een oplossing bedenkt voor ons probleem. Eurol ondersteunt ons hier goed in. Daarnaast worden de producten snel geleverd.”

Performance

 Nagenoeg geen veerbreuk meer
Minder stilstand
Verhoogde bedrijfszekerheid van de trucks
 
(oude situatie: de olie loopt uit het reguliere
vet door de extreme warmte)
  


Wilt u meer weten over Eurol Specialty smeermiddelen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Terug naar het overzicht