Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
 •  
 • Home
 • >
 • Actueel
 • >
 • Eurol biedt met Safe Clean Brake een veilige remmenreiniger
Eurol biedt met Safe Clean Brake een veilige remmenreiniger

Eurol biedt met Safe Clean Brake een veilige remmenreiniger

07 oktober 2022

Verschillende branchepartijen waaronder BOVAG en de RAI zijn deze maand de actie ‘check je remmenreiniger’ gestart om aandacht te vragen voor het gebruik van klassieke remmenreinigers in garages en werkplaatsen. Bij onvoldoende gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen deze kankerverwekkend zijn. Eurol biedt met de Specialty Safe Clean Brake remreiniger een veilig alternatief die ook nog eens uitstekend presteert.

Op de website www.checkjeremmenreiniger.nl kunnen monteurs en garagisten checken of de remmenreiniger die ze gebruiken wel veilig is. Mocht de remmenreiniger niet veilig zijn dan wordt aangeraden om op zoek te gaan naar het betere alternatief. Mocht er niet aan de gevraagde bescherming worden voldaan dan is het zelfs wettelijke verplicht om de remmenreiniger te vervangen.

Veiliger, zuiniger en een betere werking
De Eurol Safe Clean Brake remmenreiniger uit onze Specialty lijn bevat geen CMR-bestanddelen (carcinogeen, mutageen, reproductietoxisch) en voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen van de checklist. Daarnaast heeft de Eurol Safe Clean Brake remreiniger een betere werking dan gangbare remmenreinigers, is beter voor het milieu én zuiniger in gebruik. De Eurol Safe Clean Brake remreiniger is daarmee de oplossing voor iedereen die bewust bezig is met verantwoord ondernemen zonder concessies te willen doen aan de kwaliteit van het product.

De voordelen van de Eurol Safe Clean Brake remreiniger op een rij:

 • Zuiniger in gebruik; de remreiniger verdampt minder snel
 • Betere werking; krachtig in gebruik en de vervuiling wordt beter opgelost
 • Veiliger in gebruik; niet geclassificeerd als schadelijk voor de huid, organen en het centrale zenuwstelsel
 • Beter voor het milieu; niet geclassificeerd als milieugevaarlijk
 • Past in het programma ‘Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)

De Eurol Safe Clean Brake remreiniger is verkrijgbaar onder artikelnummer S007000AER in een 400ml spuitbus.

Safe Clean Range
De Eurol Safe Clean Brake remreiniger is onderdeel van de Safe Clean Range, een productlijn met nog twee krachtige reinigers die beter zijn voor mens en milieu dan de gangbare reinigingsproducten:

Deze productlijn sluit naadloos aan op de belofte van Eurol Specialty Lubricants: duurzame high-performance oplossingen bieden die de bedrijfsvoering verbeteren en uiteindelijk kosten besparen.

Terug naar het overzicht