Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
  •  
  • Home
  • >
  • Actueel
  • >
  • Geen lagerschade en stilstand meer bij John Deere
Geen lagerschade en stilstand meer bij John Deere, via Kraakman

Geen lagerschade en stilstand meer bij John Deere

Kraakman, John Deere dealer en specialist in landbouw-, tuin en parkmachines, is gebruiker van de Eurol Specialty producten. Onderdelen van de John Deere hakselaar 8500i gaan vroegtijdig stuk. Met als gevolg stilstand, inkomstderving en reparatiekosten. Dankzij de specialty smeermiddelen is dit probleem verleden tijd

De pletterlagers en de kooilagers van de hakselaar hebben het zwaar te verduren in het maisseizoen. De smeerfrequentie is relatief hoog om ongewenste sappen en restproducten buiten te houden. Er is sprake van vroegtijdige slijtage, mede te zien aan het smeervet dat van kleur verandert. Ook ontstaat er oxidatie.

Kraakman is recent overgestapt op de Eurol Grease CS-2/103S met SYNGIS Technology. Een high-performance smeervet dat speciaal is ontwikkeld voor toepassing in zware omstandigheden zoals een hakselaar. Kraakman ervaart dat het smeervet minder olie bloedt dus beter aanhecht. Het gebruik van de specialty producten op de hakselaar resulteert tot minder stilstand, lagere kosten en een betere bedrijfsvoering.

Dave Nelissen, chef werkplaats bij Kraakman, over zijn ervaringen met Eurol Specialty smeermiddelen: “Eurol Grease CS-2/103S kent een groot drukopnemend én vuilopnemend vermogen, is zeer waterbestendig dus corrosiewerend en heeft een breed temperatuurbereik. De eerste resultaten zijn goed en het materiaal gaat langer mee. Dat is wat we willen”.

Terug naar het overzicht