Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
Van den Boogaard

Minder stilstand door onderhoud

Specificaties

Markt  : Transport en heavy duty
Product  : Eurol Specialty Grease CS-2/103-S & Eurol Specialty Grease CS-2/502-S
Type onderdeel  : Autolaadkranen, bergingsvoertuigen, hoogwerkers
Product soort  : Smeervet

Beschrijving van probleem

Van den Boogaard is gespecialiseerd in zwaar transport, zware berging, en kraanverhuur. Het materieel, waaronder autolaadkranen, moet dag en nacht inzetbaar zijn onder alle omstandigheden. Voorheen gebruikte Van den Boogaard teflonsmering. Door de beperkte hechting en lekkage van de olie uit het teflonvet moest het materieel erg vaak gesmeerd worden. En bovendien gaf het oliesporen en vlekken op het materieel.

Oplossing

Van den Boogaard gebruikt sinds 2019 de Eurol Specialty Grease CS-2/103-S voor de schuivende delen van de machines en de Eurol Specialty CS-2/502-S voor de hydraulische cilinders voor onder meer 17 autolaadkranen. Het smeeronderhoud gebeurt nu één keer in de drie maanden, waar dit voorheen elke twee weken plaatsvond. Dit zorgt voor een besparing op de smeermiddelen en vermindert onderhoud aan de machines. Er is dus minder stilstand van de kranen en daardoor meer tijd en inzetbaarheid van materieel en personeel.

Testimonial van klant

Niels Struik, Chef werkplaats, Van den Boogaard Beverwijk: “Naast de lagere frequentie van smering is er ook een aanzienlijke afname in de hoeveelheid benodigde smeermiddel gerealiseerd. De totale jaarlijkse besparing dankzij het gebruik van Eurol Specialty smeermiddelen loopt in de duizenden euro’s.”

Performance

 Smeeronderhoud kranen  :

600% langere smeerinterval
(van 2 naar 12 weken)

Minder stilstand door onderhoud
Verhoogde inzetbaarheid van materieel en personeel

  


Wilt u meer weten over Eurol Specialty smeermiddelen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Terug naar het overzicht