Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
  •  
  • Home
  • >
  • Actueel
  • >
  • Stilstand voorkomen van een tunneloven
Stilstand voorkomen van een tunneloven

Stilstand voorkomen van een tunneloven

Kettingen en lagers in een tunneloven moeten gesmeerd worden. Echter gebeurt dat vaak met smeermiddelen die ongeschikt zijn voor toepassingen bij hoge temperaturen. De smeermiddelen verdampen, walmen en oxideren waardoor de ketting of lagers in de oven vervuild raken en zelfs verkolen met uiteindelijk slijtage en zelfs breuk van de ketting en vastlopen van de lagers tot gevolg.  

Situatieschets

Oplossing van het probleem

Eurol Grease HY-2/102 FD HT (art. S005141) is zeer geschikt voor het smeren van lagers bij hoge temperaturen. Het vet verkoolt niet, blijft soepel en is zuinig in gebruik waardoor de lagers niet vastlopen en kostbare stilstand wordt vermeden. Slijtage wordt tegengegaan. Het vet is geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie (NSF H1 approval). 

Eurol Chain Lube S-HT 220 FD (art. S001112) is zeer geschikt voor het smeren van kettingen bij hoge temperaturen. De olie walmt en verkoolt niet en is zuinig in gebruik waardoor de kettingen niet vastlopen of verharden en kostbare stilstand wordt vermeden. Slijtage wordt tegen gegaan. De kettingolie is geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie (NSF H1 approval).  

Verbeteringen en besparingen dankzij Eurol Specialty smeermiddelen

De levensduur van de ketting en lagers zal meer dan verdubbelen. Ook zal de oven schoner blijven. Stilstand wordt voorkomen en onderhoud wordt goedkoper Productiecapaciteit kan verhoogd worden. Hierdoor kunnen besparingen gerealiseerd worden van gemiddeld 25.000 euro per jaar afhankelijk van de situatie.

Terug naar het overzicht