Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
  •  
  • Home
  • >
  • Actueel
  • >
  • Verlaag kosten van onderhoud en smeermiddelen in de tulpenteelt
machine 4

Verlaag kosten van onderhoud en smeermiddelen in de tulpenteelt

Goede smering van kettingen in machines is essentieel. Zo ook bij Triflor in Oude Niedorp, waar dagelijks wordt gewerkt in de broeierij, teelt en export van tulpen. In deze case vertellen wij u meer over hoe Triflor door het gebruik van Eurol Specialty producten bespaart op onderhoudskosten en de benodigde hoeveelheid smeermiddelen reduceert.

Situatieschets

  • Type machine: transportbanden ten behoeve van tulpenbollen
  • Productgebruik: regulier smeermiddel van een concurrerend merk
  • Situatiebeschrijving: Triflor maakt dagelijks gebruik van machines ten behoeve van de verplaatsing van de bakken met tulpenbollen. De kettingen in deze machines hebben het zwaar te verduren. Zonder een toereikende smering, kan dit schade en dus stilstand tot gevolg hebben. Dit brengt niet alleen onderhoudskosten met zich mee, maar dringt tevens de efficiëntie van de machine terug.

Oplossing voor ontoereikende smering

Om de kettingen in de machine soepeler te laten lopen, besloot Triflor gebruik te maken van Eurol Chain Lube S-AC 38 FD. Met dit Eurol Specialty smeermiddel worden de kettingen van de transportmachines gesmeerd, resulterend in minder slijtage en stilstand. Hierdoor wordt de inzetbaarheid van de machines verhoogd en kunnen de kettingen langer meegaan. Daarnaast is er minder smeermiddel benodigd en blijven de machines schoon: in tegenstelling tot reguliere smeermiddelen, blijft er met Eurol Chain Lube S-AC 38 FD geen zand aan de kettingen plakken.

Verbeteringen en besparingen dankzij de Eurol Specialty smeermiddelen

Met Eurol Chain Lube S-AC 38 FD worden de onderhoudskosten verlaagd, is er minder stilstand en hebben de machines een langere levensduur. Ook heeft Triflor een aanzienlijke hoeveelheid minder smeermiddelen nodig: waar Triflor met een regulier smeermiddel van een concurrerend merk de machines dagelijks moest smeren, hoeft dit nu nog maar één keer per week te gebeuren.

Waarde van de besparingen en verbeteringen van een betere smering

De totale jaarlijkse besparing voor Triflor zal duizenden euro’s bedragen.

 

Maaimachine

Terug naar het overzicht