Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
  •  
  • Home
  • >
  • Actueel
  • >
  • Verminder lagerschade in de recyclingindustrie
heros sluiskil - machine bottom ashes

Verminder lagerschade in de recyclingindustrie

Een goede smering van machines en machineonderdelen, zoals lagers, is essentieel. Zo ook bij Heros Sluiskil, waar wordt gewerkt aan recycling van reststoffen van verbrand huishoudelijk afval voor de productie en verkoop van secundaire grondstoffen. In deze case vertellen wij u meer over hoe Heros Sluiskil door het gebruik van Eurol Specialty smeermiddelen lagerschade vermindert, bespaart op onderhoudskosten en stilstand van machines reduceert.

Situatieschets

  • Type machine: Transportbanden en wastrommels voor bodemassen
  • Markt: Afvalverwerking / recycling
  • Productgebruik: Regulier lithium / calcium EP 2 vet van een concurrerend merk

Om vanuit bodemas, het restproduct dat overblijft na de verbranding van huisvuil, nieuwe grondstoffen te verkrijgen, wordt bij Heros Sluiskil een recycleproces doorlopen. Allereerst wordt de bodemas ontdaan van metalen (ijzer, maar ook koper, aluminium, RVS en edelmetalen) en onverbrand materiaal. Wat overblijft zijn slakken, oftewel kleine steendeeltjes. Om deze slakken geschikt te maken voor allerlei bouwtoepassingen heeft Heros Sluiskil een machine in gebruik (zie video onder bericht). Deze machine transporteert en wast de bodemas zodat schadelijke stoffen worden verwijderd. Wat overblijft is een schone, duurzame secundaire grond- en bouwstof, vrij toepasbaar in de infra en GWW. De lagers in deze machine hebben het zwaar te verduren als gevolg van binnendringend vocht en vervuiling. Zonder een toereikende smering kan dit schade en dus stilstand tot gevolg hebben. Dit brengt niet alleen onderhoudskosten met zich mee, maar dringt tevens de efficiëntie van de machine terug.

Oplossing voor lagerschade door bodemassen

Om de lagers te beschermen en lagerschade terug te dringen, besloot Heros Sluiskil gebruik te maken van Eurol Grease CS-2/502-S. Dit Eurol Specialty smeermiddel met SYNGIS Technology is bij uitstek geschikt voor de smering van lagers die opereren onder extreme omstandigheden. Eurol Grease CS-2/502-S beschermt tegen slijtage, is bestand tegen schokbelastingen en is waterbestendig. Daarnaast biedt het een uitstekende bescherming tegen de zeer corrosieve bodemassen.

Verbeteringen en besparingen dankzij Eurol Specialty smeermiddelen

Met Eurol Grease CS-2-502-S worden de onderhoudskosten verlaagd, is er minder stilstand en heeft de machine een langere levensduur. Door de verbeterde bescherming van de lagers tegen vocht en vuil met Eurol Grease CS-2-502-S heeft Heros Sluiskil nagenoeg geen kapotte lagers meer. Als gevolg hoeven er minstens 10 lagers per jaar minder vervangen te worden. Dit brengt een grote besparing met zich mee: doorgaans kost het vervangen van een gemiddelde lager al gauw drie manuren, waar bovenop nog de lagerkosten en kosten als gevolg van stilstand van de machine komen.

“Door smering met Eurol Specialty hebben wij nagenoeg geen kapotte lagers meer. Hierdoor zien we een grote afname in onderhoudskosten en kosten als gevolg van stilstand van de machine.”

Jimmy Bouwman en Adrie Deij – Productie & Techniek bij Heros Sluiskil

Waarde van de besparingen en verbeteringen van een betere smering

De totale jaarlijkse besparing zal voor Heros Sluiskil duizenden euro’s bedragen.

 

Terug naar het overzicht