Nederlands
English
Deutsch
Español
Italiano
Português
български
Specialty Lubricants
  •  
  • Home
  • >
  • Actueel
  • >
  • Voorkomen van kapotte lagers bij Polskamp Meat Industrie
Case-study-polskamp

Voorkomen van kapotte lagers bij Polskamp Meat Industrie

Specificaties

Markt  : Food
Product  : Eurol Grease CS-2/102 FDEurol Grease HY-1/101 FD LT, Eurol BIO Grease SI-000/101-S 
Type onderdeel  : Transportbaan, vriezers, vertragingsbak
Product soort  : Smeervet

Beschrijving van de oude situatie

Polskamp Meat Industrie is gespecialiseerd in het scheiden van kippenvlees van het bot. De productielijnen draaien de hele dag door om diverse delen van de kip te verwerken tot hoogwaardige halffabricaten voor verdere verwerking. Verkeerde smering op onderdelen zoals transportbanen, vriezers en vertragingsbakken kunnen leiden tot hoge reparatiekosten en stilstand van de productie.

Oplossing

Eens per jaar worden de lagers van de transportbaan preventief vervangen. Voorheen liepen de lagers al stuk voordat er jaarlijks onderhoud werd gepleegd. Sinds het gebruik van Eurol Grease CS-2/102 FD is dit niet meer het geval. De lagers gaan langer mee.

Dit was ook het geval bij de vriezers van Polskamp. De lagers gingen regelmatig stuk. Sinds het gebruik van Eurol Grease HY-1/101 FD LT gaan de lagers langer mee. Dit smeervet is speciaal ontwikkeld voor extreem lage temperaturen.

De Eurol Grease CS-2/101 FD en HY-1/101 FD zijn beiden food grade InS H1 / NSF H1 gecertificeerd en daarmee geschikt voor incidenteel voedselcontact in de voedingsmiddelenindustrie.

Daarnaast heeft Polskamp vertragingsbakken om schroeven mee aan te drijven. De vertragingsbak had eerder een levensduur van maximaal een half jaar. Dankzij Eurol BIO Grease SI-000/101-S gaat deze twee keer zo lang mee en wordt de bak preventief één keer per jaar vervangen.  

Testimonial van klant

Marrold Pul, medewerker Technische Dienst Polskamp: “Als een versnellingsbak stuk dreigt te lopen, doen wij het Specialty vet er in en dan gaat de bak nog wel even mee. Met een ander smeermiddel gaat dat niet. Met de BIO Grease besparen we op lagers, vertragingsbakken en wordt stilstand voorkomen!”

Performance

Slijtagevermindering lagers  : 50%
Vermindering onnodige stilstand machines : 100%
 
 
  

Wilt u meer weten over Eurol Specialty smeermiddelen? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Terug naar het overzicht